02 May

Ultimele stiri adaugate pe site

-
-

Recente din Romania

-
-

00:10

Oameni cu suflet mare aduc bucurii vârstnicilor din Oradea prin acțiuni caritabile

Asociația Anima Verde și Support Bihor, alături de Direcția de Asistență Socială Oradea, organizează acțiuni caritabile pentru persoanele în vârstă din comunitate și în acest an. Aceste acțiuni au ca scop oferirea unui strop de speranță și ajutor pentru cei în nevoie, cu ajutorul colaboratorilor implicați. În cadrul proiectului, persoanele vârstnice vor primi pachete cu alimente de bază și produse de igienă, pentru a avea o viață mai bună și mai sănătoasă. "Suntem bucuroși să fim alături de comunitate în astfel de inițiative. Sperăm că gestul nostru va aduce puțină lumină în viața celor în vârstă și că îi va ajuta să treacă mai ușor peste greutăți", a declarat reprezentantul Asociației Anima Verde. Acțiunea are loc cu sprijinul autorităților locale și implicit al primarului orașului, care susține inițiativele de ajutorare a persoanelor vulnerabile. "Apreciez foarte mult eforturile depuse de Asociația Anima Verde și Support Bihor pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Este important să ne implicăm și să arătăm compasiune față de cei mai în vârstă și să le oferim sprijinul de care au nevoie", a declarat primarul orașului. Acțiunea de caritate este o dovadă de solidaritate și de grijă față de cei mai vulnerabili din comunitatea noastră. Fiecare gest, indiferent cât de mic, poate face o mare diferență în viața celor în nevoie.
Image Description

00:06

Concurs Regional de Folclor și Tradiții al CȘEI Orizont din Oradea - Păstrarea și promovarea valorilor românești

Titlu: "Concursul de Folclor și Tradiții "Tradiții românești" aduce peste 400 de elevi în Oradea" Joi, 25 aprilie, elevii din mai multe județe au participat la Concursul Regional de Folclor și Tradiții "Tradiții românești" găzduit de Palatul Copiilor din Oradea. Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Orizont" Oradea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar și Palatul Copiilor, au organizat evenimentul cu sprijinul unor profesori și părinți. Într-o atmosferă încărcată de tradiții și obiceiuri românești, elevii au prezentat cu mândrie costume populare, cântece și dansuri din diferite zone ale țării. Printre cei prezenți au fost și reprezentanți din județele Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud și Satu Mare. Profesoarele Liliana Canalaș, Adina Cărădan și Dorina Tocuț au fost coordonatorii proiectului, alături de întreaga echipă de la CȘEI "Orizont" Oradea. Oaspeții au apreciat inițiativa școlii și au mulțumit părinților și profesorilor pentru susținerea și promovarea valorilor tradiționale românești. La eveniment au participat și profesori de seamă, precum prof. Carmen Dume, inspector școlar pentru Activități Extracurriculare, prof. Elena Erdeli, inspector școlar pentru Învățământul Special, prof. Marius Constantin Marcu, directorul Palatului Copiilor Oradea, prof. Flaviu-Ștefan Zancu, președintele Sindicatului Liber din Învățământ Bihor, prof. Aurica Bonțu de la Liceul de Arte Oradea și Lucian Florin Bonțu, corepetitor la Școala de Arte "Francisc Hubic" Oradea. Directoarea CȘEI "Orizont" Oradea, prof. Lăcrimioara Șipoș, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru interesul și prezența în număr mare la eveniment, de la elevi și părinți, până la reprezentanți ai unor instituții importante din Bihor. Concursul a inclus și un atelier de încondeiat ouă cu bizarca, desfășurat de elevi și profesori ai Școlii de Arte "Francisc Hubic" Oradea. Peste 400 de elevi au luat parte la acest eveniment, prezentând peste 50 de momente artistice în trei secțiuni. Scopul acestui proiect educativ este de a promova și valorifica tradițiile și obiceiurile populare în contextul actual socio-cultural. Elevii au impresionat prin purtarea costumelor populare din diferite zone ale țării și prin prezentarea cântecelor autentice și pricesnelor românești. Concursul de Folclor și Tradiții "Tradiții românești" a fost un real succes, aducând în Oradea elevi din mai multe județe ce au demonstrat dragostea și respectul pentru tradițiile și valorile românești.
Image Description

23:58

Accident rutier grav în Alba Iulia: Autoturism răsturnat, șoferul băut scăpăt din mâinile autorităților

Un accident grav s-a produs astăzi în Alba Iulia, în strada Constantin Noica. Un autoturism s-a răsturnat într-un canal colector al orașului, iar martorii oculari spun că la locul evenimentului nu era nimeni în mașină. Reprezentanții ISU Alba au transmis că detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit prompt pentru a asigura măsurile necesare în astfel de situații. Potrivit informațiilor primite, accidentul a avut loc imediat după o curbă, iar autoturismul a ajuns într-un șanț colector de apă pluvială. La fața locului au sosit o autoutilitară de intervenție și un echipaj de prim ajutor. Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Ulterior, reprezentanții IPJ Alba au declarat că șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 67 de ani din Alba Iulia, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în canalul respectiv. Din cauza condițiilor de drum proaste, acesta a fost implicat într-un accident nefericit, care ar fi putut avea consecințe grave. Autoritățile locale au făcut un apel către șoferii din zonă să fie extrem de prudenți la volan, mai ales când condițiile meteo nu sunt favorabile. De asemenea, se recomandă reducerea vitezei în zonele cu curbă, pentru a evita astfel de tragedii. Poliția va continua să investigheze cazul pentru a stabili cu exactitate cauzele acestui accident și pentru a determina eventualele sancțiuni. În cele din urmă, mașina a fost scoasă din canal de către autorități, iar circulația a fost reluată în zonă. Cu toate acestea, în urma incidentului, au apărut importante blocaje de trafic. Se recomandă conducătorilor auto să urmeze rute alternative până când traficul se va normaliza complet. Este important ca toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație și să aibă grijă în permanență pentru a evita astfel de accidente.
Image Description

Recente din nationale

-
-

Reclame

-
-

Vremea

-
-
nationale WEATHER

Schimb valutar

-
-

Redactie

-
-
Stiri din nationale
office@stiridinnationale.ro
0723222111

nationale

-
-
Image Description

Ministrul Sănătăţii, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Suspiciuni de conflict intern și chemarea Colegiului Medicilor la acțiune.

Scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon a fost discutat în podcast-ul DOK Talk cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și jurnalistul de la Digi24, Carla Tanasie. Ministrul a declarat că situația a fost un conflict intern, iar medicii și asistentele nu trebuie să fie afectați din cauza problemelor personale. El a cerut Colegiul Medicilor să ia măsuri pentru a asigura un mediu corect de desfășurare a activității în cadrul spitalului. Rafila a precizat că, până în acest moment, nu a fost identificată nicio culpă medicală, dar a menționat că așteaptă concluziile Parchetului și nu dorește să influențeze ancheta. Corpul de Control al Ministerului Sănătății a ajuns la aceeași concluzie și a solicitat un plan de măsuri managerului spitalului pentru a rezolva situația. El a subliniat importanța păstrării siguranței pacienților și a reputației spitalului și a sistemului de sănătate în ansamblu. De asemenea, ministrul a menționat responsabilitatea organismelor profesionale precum Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali din București de a se implica în acest caz. Rafila a subliniat că astfel de scandaluri politice nu ar trebui să aibă loc și că este nepermis să folosești problemele din mediul medical în scopuri politice. Toate eforturile depuse pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate sunt compromise de astfel de situații. Ministrul a mai adăugat că, personal, este foarte afectat de situație și speră ca aceste probleme să fie rezolvate cât mai curând pentru a asigura furnizarea unor servicii medicale de calitate în țară. Aceste probleme nu ar trebui să se manifeste în zona politică, unde lipsa de responsabilitate este evidentă.

Citeste mai mult

Image Description

VIDEO Macara prăbușită peste mașină parcată lângă benzinărie în București VIDEO Macara căzută peste mașină parcată în apropierea unei benzinării din București

O macara s-a prăbușit pe o mașină parcată lângă o benzinărie de pe Șoseaua Giurgiului din Capitală. Din fericire, nicio persoană nu se afla în mașină în momentul accidentului. Potrivit primelor informații, evenimentul ar fi avut loc în contextul unei lucrări la niște țevi din apropiere. Automacaraua, care se afla în procesul de ridicare a unui container de gunoi, a căzut peste autoturismul parcat. Șoferul automacarei a suferit un atac de panică și a fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD care l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale. La fața locului s-au deplasat pompierii, care au încercat să înlăture macaraua de pe mașina avariată. Ulterior, reprezentanții companiei care efectuau lucrările au fost chemați să investigheze cum a fost posibil acest incident, întrucât zona se afla foarte aproape de pompele de benzină. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale prăbușirii macaralei. Până în prezent, nu s-au înregistrat alte pagube materiale sau victime în urma acestui incident. Se recomandă tuturor șoferilor să evite zona până la finalizarea lucrărilor și îndepărtarea completă a macaralei de pe șosea.

Citeste mai mult

Image Description

Video Momentul în care atacatorul cu sabie de samurai este arestat. Acesta a ucis un copil de 14 ani și i-a tăiat mâna unei polițiste

Apar noi detalii după atacul care a avut loc marți, în Londra, unde un bărbat a atacat mai multe persoane cu o sabie. Un băiat de 14 ani a fost ucis, iar alte patru persoane au fost rănite, printre care și doi ofițeri de poliție. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a ieșit pe stradă la 7 dimineața cu o sabie și a început să atace oameni la întâmplare. Șeful poliției metropolitane din Londra a spus că nu crede că a fost un atac țintit sau un atac terorist. Mark Rowley a declarat că ofițerii l-au identificat pe atacator în „aproximativ 12 minute” și că „unele dintre primele contacte au dus la rănirea gravă a ofițerilor”. O femeie polițist aproape și-a pierdut mâna când a încercat să îl imobilizeze pe atacator, care a lovit-o cu sabia. Doctorii s-au chinuit mai multe ore să îi prindă la loc brațul. „Vorbeam cu familia și colegii femeii ofițer care are un braț foarte grav afectat, foarte grav afectat, chirurgul a petrecut multe ore practic punându-i brațul la loc”, a declarat Mark Rowley pentru Sky News. Un inspector a fost și el rănit grav la mână. „L-am văzut înainte de operație, era bine dispus... Cred că asta e parțial morfina, să fiu sincer”, a spus Rowley. Cei doi ofițeri care au avut nevoie de intervenții chirurgicale se numără printre cele patru persoane rănite. Polițiștii răniți au folosit spray și un pistol cu electroșocuri asupra atacatorului - dar acestea au avut un „impact limitat”, iar acesta i-a atacat pe cei doi înainte de a fugi. Ulterior, a fost înconjurat de alți ofițeri și a fost arestat. Imagini cu momentul arestării au fost publicate de presa din Regat. Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media Șeful poliției metropolitane a adăugat că suspectul în vârstă de 36 de ani a fost reținut după 22 de minute. Un martor care locuiește în apropiere a declarat că suspectul i-a cerut uneia dintre vecinele sale „să-i ia telefonul pentru a-i spune oricui a fost la telefon locația sa”. „În două secunde după aceea, vecina și-a dat seama că ceva nu este în regulă, când bărbatul a început să alerge și a scos o sabie de samurai din spatele pantalonilor”. Apoi a văzut vecina cum striga să avertizeze un băiat care era în drum spre școală – dar bărbatul l-a atacat. „Este destul de traumatizant acum. Nu mă pot opri să-mi imaginez chipul băiatului”, spune martorul. Poliția a declarat că un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost primul atacat când suspectul s-a izbit cu o dubiță într-o casă de pe Laing Close. Un bărbat de 35 de ani a suferit și el răni la braț când a fost atacat în interiorul unei proprietăți din apropiere, înainte ca suspectul să-l atace pe Daniel, băiatul de 14 ani care a murit. Atacatorul nu a fost deocamdată audiat, el rămâne la spital din cauza rănilor suferite în timpul arestării.

Citeste mai mult

Image Description

Zece cetăţeni români au fost evacuați din Gaza în ultimele 48 de ore. Anunțul MAE

Nouă cetățeni români și membri de familie ai lor au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza de către autoritățile române. Aceștia au ajuns în siguranță în Republica Arabă Egipt prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah. Ei au fost preluați de o echipă consulară mobilă a Ambasadei României și vor fi îmbarcați spre România în perioada următoare. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), un alt cetățean român a fost sprijinit să părăsească Fâșia Gaza marți, 30 aprilie 2024. Până în prezent, un total de 323 de cetățeni români și membri de familie ai lor au fost evacuați din această zonă periculoasă. MAE a menținut contactul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuărilor și a transmis că va continua să sprijine alți cetățeni români care doresc să părăsească Fâșia Gaza în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Această operațiune de evacuare a fost posibilă datorită eforturilor Celulei de Criză Interinstituționale, care a coordonat cu succes toate demersurile necesare în contextul situației tensionate din Fâșia Gaza. MAE a transmis mesaje de precauție tuturor cetățenilor români care locuiesc sau se află în tranzit prin această zonă să respecte indicațiile autorităților locale și să fie atenți la evoluțiile conflictului din zonă. Situația din Fâșia Gaza rămâne tensionată și MAE rămâne în contact cu autoritățile israeliene și egiptene pentru a asigura siguranța cetățenilor români. Departamentul este pregătit să răspundă prompt și eficient la orice cerere de ajutor și să acționeze în interesul cetățenilor români aflați în situații de criză în străinătate.

Citeste mai mult

Stiri externe

Acasa Recente Radio Judete