23 Apr

Ultimele stiri adaugate pe site

-
-

Recente din Romania

-
-

10:12

Premiera filmului "Cartea cu soluții" la Arad reproduce "Cartea cu soluții" la Arta

Cel mai nou film al regizorului Michel Gondry, "Cartea cu soluții"/"Le livre des solutions", va fi proiectat în premieră la Arad, la Cinematograful "Arta". Filmul a fost selecționat pentru "Quinzaine des cinéastes" la Festivalul de film de la Cannes din 2023 și va putea fi vizionat vineri, 26 aprilie 2024, de la ora 19.00. Accesul la proiecție este gratuit, în limita locurilor disponibile. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Sinopsisul filmului este următorul: Marc, un regizor maniac și schimbător de dispoziție, se refugiază într-o casă de la țară împreună cu echipa lui pentru a finaliza filmul său așa cum dorește el, nu cum cer producătorii să facă. Însă situația escaladează și membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție ale regizorului, care se află la limita dintre comic și psihoză. "Cartea cu soluții"/"Le livre des solutions" este o comedie inteligentă despre egocentrism și lupta cu proprii "demoni" din perspectiva artei. Este o producție franceză din 2023, cu o durată de 102 minute. Regizorul și distribuția filmului, formată din Pierre Niney, Blanche Gardin și Francoise Lebrun, au primit aprecieri atât din partea publicului cât și din partea criticilor. Filmul a fost inclus în selecția oficială a Festivalului de film de la Cannes din 2023 și a fost distins cu mai multe premii, inclusiv pentru regie și interpretare. "Cartea cu soluții"/"Le livre des solutions" este un exemplu remarcabil al creativității și dramatismului francez, care abordează subiecte precum boala mentală și egocentrismul într-o manieră distractivă și profundă. Este o oportunitate rară pentru publicul arădean să descopere și să aprecieze acest film, așa că se așteaptă o mare prezență la proiecția din 26 aprilie. Pentru mai multe informații și pentru rezervarea unui loc, cei interesați pot contacta Centrul Municipal de Cultură Arad sau pot accesa site-ul primăriei.
Image Description

10:11

Elevă a căzut de la etaj într-un liceu din Cluj, a fost transportată la spital cu multiple răni. Incident grav la liceul de Arte Vizuale "Romulus Ladea"".

O elevă de 17 ani a ajuns la spital după ce a căzut de la etaj, de fata cu colegii și o profesoară, la un liceu din Cluj-Napoca. Incidentul s-a petrecut în timpul orelor de curs, la Liceul de Arte Vizuale "Romulus Ladea". Tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgență, unde a primit îngrijiri medicale pentru rănile suferite în urma căzăturii de la etajul I. Conform martorilor, eleva se afla la o oră de engleză, când aceasta s-a deplasat pe pervazul geamului din spatele clasei și apoi a căzut în gol. Profesoara care preda clasa a reușit să o avertizeze pe elevă să coboare de pe pervaz, însă aceasta nu a reacționat la timp și a căzut. La fața locului a ajuns o ambulanță SMURD, care i-a acordat primul ajutor victimei și apoi a transportat-o la spital cu multiple traumatisme. Starea eleva este una stabilă, conform celor declarate de cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Cluj. Polițiștii și conducerea școlii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Cluj a fost informat imediat despre incident de către directorul liceului, conform procedurilor de comunicare a evenimentelor de urgență. Într-un comunicat de presă, reprezentanții IȘJ Cluj au transmis că eleva a fost avertizată să se dea jos de pe pervazul geamului de către profesoara sa, însă aceasta nu a reacționat și a căzut în gol. Dacă ai fost interesat de această știre, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți.
Image Description

10:07

Expoziție cu Tarantule, Scorpioni și Insecte la Muzeul Bistrița: Aventura Așteaptă la Vizitare!

Cele mai mari tarantule din lume, scorpioni și insecte exotice vor putea fi văzute de către vizitatorii de toate vârstele la un eveniment care va avea loc în curând. Potrivit organizatorilor, tarantulele vor fi aduse din America de Nord (Mexic), Africa, Asia și America de Sud (Brazilia). De asemenea, vor fi prezentate și scorpioni din Africa și diverse specii de insecte, cum ar fi lăcuste din sudul Europei și Asia, gândaci șuierători din Madagascar și fluturi exotici din Peru și Malaezia. Evenimentul va avea loc la o locație specială, unde vizitatorii vor putea admira în siguranță aceste creaturi fascinante. Programul este între 14.00 și 18.00, astfel încât toți cei interesați să poată profita de oportunitatea de a vedea aceste animale în acțiune. Cu o afișare impresionantă, organizatorii speră să atragă un public numeros, în special pe cei interesați de natură și de lumea fascinantă a insectelor și a nevertebratelor. Vizitatorii vor avea șansa unică de a vedea aceste animale într-un cadru controlat și sigur. Pe lângă faptul că este o oportunitate de a vedea aceste creaturi în acțiune, evenimentul are și un scop educativ. Organizatorii își doresc să informeze publicul despre importanța acestor nevertebrate pentru echilibrul ecologic și să promoveze protecția și conservarea speciilor. Astfel, cei interesați de acest subiect vor putea gusta experiența de a vedea de aproape aceste creaturi unice și de a afla mai multe despre ele în cadrul evenimentului organizat în orele amiazății. Nu ratați această oportunitate unică de a vă îmbogăți cunoștințele și de a vă bucura de un spectacol fascinant al naturii.
Image Description

Recente din nationale

-
-

Reclame

-
-

Vremea

-
-
nationale WEATHER

Schimb valutar

-
-

Redactie

-
-
Stiri din nationale
office@stiridinnationale.ro
0723222111

nationale

-
-
Image Description

Zilele Enayati Medical City - Prima ediție a evenimentului de inovație și pionierat în sănătate din București aduce profesioniștii din medicină.

În perioada 12-14 iulie, orașul București va găzdui un eveniment inedit în domeniul sănătății: Zilele Enayati Medical City. Organizat sub egida Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, alături de partenerii Spitalul Memorial Băneasa și Sistemul Medical Medlife, acest eveniment reunește profesioniști din domeniul medical pentru schimb de cunoștințe și colaborare. Tematica ediției din acest an, intitulată "Inovație și pionierat în sănătate", aduce în prim plan subiecte de interes și actualitate pentru sistemul medical românesc. Printre acestea se numără dezvoltarea tehnologiilor medicale, inovațiile în tratamente și managementul performanței în contextul sănătății publice. Evenimentul va avea loc la Enayati Medical City, un oraș medical modern și inovativ din București dedicat exclusiv serviciilor medicale de înaltă calitate. Aici, experții și specialiștii din domeniu vor putea să împărtășească bune practici și să discute despre cele mai noi descoperiri și progrese în medicină. Enayati Medical City se află în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ medical din România. Prin colaborarea cu această universitate, orașul medical din București își propune să promoveze educația medicală de calitate și să sprijine dezvoltarea profesională a tinerilor medici. Evenimentul este susținut și de Spitalul Memorial Băneasa și Sistemul Medical Medlife, instituții de referință în domeniul sănătății. De asemenea, Zilele Enayati Medical City beneficiază de parteneriatul media cu Digi24 și publicația Viața Medicală. Într-o perioadă în care inovația și colaborarea sunt esențiale pentru progresul domeniului medical, Zilele Enayati Medical City se prezintă ca o oportunitate valoroasă de schimb de idei și bune practici între profesioniști din acest sector. Cu un program bogat și variat, evenimentul promite să aducă contribuții semnificative în modul în care abordăm sănătatea și tratamentele medicale în România.

Citeste mai mult

Image Description

Nor de praf saharian peste România, anunțul ANM

O masă de aer plină cu praf săharian se va apropia de România în următoarele zile, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Începând de marți dimineață (23 aprilie) și până miercuri (24 aprilie) la prânz, se va simți prezența prafului din Sahara în aerul de deasupra țării. Potrivit ANM, circulația aerului predominant sud-vestică va permite avansul masei de aer încărcată cu particule de praf de origine săhariană dinspre nordul Africii către sud-estul Europei. Această masă de aer se va afla deasupra României mai ales în ziua de marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie). În zilele de marți și miercuri, se vor înregistra depuneri de praf în zonele și intervalele în care va ploua. Datorită ploilor, praful săharian se va depune pe diverse suprafețe, inclusiv pe mașini și mobilier de exterior. ANM a precizat că după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf săharian se va muta spre nord-est și se va îndepărta treptat de România, făcând ca aerul să devină mai curat. Autoritățile recomandă persoanelor cu probleme respiratorii să evite pe cât posibil expunerea la exterior în timpul zilelor de marți și miercuri. Este recomandat și ca șoferii să fie atenți în trafic, deoarece vizibilitatea poate fi redusă din cauza prafului săharian. În ciuda prafului săharian, vremea va rămâne predominant însorită în majoritatea zonelor țării, cu temperaturi în jurul valorilor obișnuite pentru această perioadă. ANM va continua să monitorizeze evoluția masei de aer încărcată cu praf săharian și va oferi actualizări în cazul în care sunt schimbări semnificative în prognoză.

Citeste mai mult

Image Description

Decizie ironică a primarului Nicuşor Dan: PNL şi PSD se despart în lupta pentru Primăria Capitalei

PSD și PNL se retrag din cursa pentru Primăria Capitalei în favoarea candidaturilor separate a Gabrielei Firea și lui Sebastian Burduja, după mai multe ore de negocieri. Primarul Nicușor Dan a reacționat ironic la această decizie: "Decizie grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanțeze?" Astfel, în urma ultimelor schimbări, Gabriela Firea și Sebastian Burduja își reiau pozițiile de candidați pentru Primăria Generală a Bucureștiului. Primarul Nicușor Dan a declarat că lipsa unui candidat viabil din partea coaliției PSD-PNL va polariza lupta între primii doi clasați, el și Cristian Popescu Piedone, făcându-le greu altora să se alăture la ultima sută de metri a campaniei. De asemenea, primarul a criticat decizia coaliției de a se delimita de medicul Cătălin Cîrstoiu, considerând-o una neserioasă. Nicușor Dan a adăugat că ar fi dorit să aibă o dezbatere cu Gabriela Firea pentru a compara mandatele lor. PSD și PNL speră acum că aceste schimbări vor crește șansele lor în cursa pentru Primăria Capitalei, deși se confruntă cu un adversar puternic în persoana lui Nicușor Dan, candidat independent susținut de Alianța USR PLUS. Coaliția are încă un an înainte să-și desemneze un candidat comun, dar până atunci, Firea și Burduja vor lupta pentru a obține majoritatea voturilor din partea bucureștenilor.

Citeste mai mult

Image Description

Vreme în vacanţă de 1 Mai şi Paşte: Mai cald şi mai multă ploaie în România

Peste mediile termice s-au răspândit în timpul vacanței de 1 Mai și a sărbătorii Paștelui, conform estimărilor meteo valabile pentru următoarele 4 săptămâni în toată țara. Însă, din păcate, ploile se vor concentra în regiunile sud-estice. Potrivit publicației ANM, valorile termice vor oscila între temperaturi puțin mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă în vest și nord-vest, în schimb, în sud-estul extrem al țării se vor înregistra temperaturi mai ridicate. Restul regiunilor se vor bucura de temperaturi normale. Pe de altă parte, în cea mai mare parte a țării, distribuția ploilor va fi mai mult decât normală. În special, în regiunile sudice de deal și de munte. În plus, temperaturile vor fi mai ridicate decât media pentru acest interval, mai ales în regiunile nord-vestice. Cu toate acestea, în zonele sud-estice se vor înregistra cantități de precipitații neobișnuit de mari, în timp ce în nord-vest se vor evidenția lipsuri de apă. În restul regiunilor, precipitațiile vor fi apropiate de cele normale. Valorile termice ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara. De asemenea, nivelul de apă va fi în general apropiat de normal. În schimb, în ceea ce privește celălalt segment al săptămânii, regimul ploilor va fi mai aproape de nivelul normal în cea mai mare parte a țării. În consecință, temperatura aerului va fi ușor peste media specifică acestei săptămâni, în toată România. În rest, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Citeste mai mult

Stiri externe

Acasa Recente Radio Judete